top of page
Antila 24.4

PREMIER 2017-ben

Az Antila Yachts 8 főre kialakított 24.4-es daysailer-ével a nagyközönség először a 2017-es düsseldorfi Bootshow-n találkozhatott, ahol innovatív műszaki megoldásainak köszönhetően rögtön az érdeklődés középpontjába került.

A modern vonalvezetésű hajó elsősorban az egyszemélyes vitorlázók kedvence lett, a praktikusan egyszerű felépítése, illetve a nagyon könnyű kezelhetősége miatt.

A minimalista stílusban kialakított hajóbelső egy daysailerrel szemben támasztott elvárásokat jóval meghaladó szintet képvisel, hiszen akár 6 fő kényelmes elszállásolására és komfortos ellátására is alkalmas.

A hajó olyan kényelmi berendezéseket is felvonultat, mint a 2 égős gáztűzhellyel (opciós), mosogatótálcával, és hűtőszekrénnyel felszerelt konyhasarok, vagy a mosdó és WC előkészítéssel ellátott zárt vizesblokk.

A fedélzet, a biztonságos és kényelmes vitorlázás garantálásának a koncepciójával került kialakításra, pl. az alapfelszereltséghez tartozik az önváltó fokvitorla rendszer, de természetesen hagyományos genuával is kérhető a hajó.

Úgy a vitorlázatot  kiszolgáló összes kötél, mint az árbócdöntő berendezés, vagy a magasság állítható svert kötélzete, koncentráltan lett a kokpitba bevezetve, így a kormányos részéről könnyen elérhető és kezelhető.

A jacht alapfelszereltségéhez tartozó állítható ballasztsverten kívül opcióként, függőlegesen kiemelhető kormánylap is kérhető, mely a személyzetnek gyakorlatilag bármilyen vízmélység esetén gondtalan vitorlázási élményeket kínál.

A kategóriájához képest kifejezetten tágas munkatér, valamint az alacsony építésű kabintető együtt biztosítja a hajó és környezetének kifejezetten jó átláthatóságát.  

Mint minden Magyarországra szállított Antila hajónk, a 24.4 is balatoni specifikációval érkezik, ami a hazai szélviszonyokra optimalizált rigget (9/10-es árbóc) és vitorlázatot (növelt méretű önváltó fokvitorla, és/vagy 120%-os genua), valamint egy könnyűszeles vitorla előkészítést (genakker és code-0) jelent, amivel a hajóból akár egy gyors racer is kialakítható.  

 

A 7,5 méteres méretkategória egyik kiemelkedő modelljét építettük meg Önnek. A hajó a legtöbb versenytársnál tágasabb kokpit-al rendelkezik és az önváltó fokvitorla rendszernek, valamint a kormány elé a cocpitpadlóra rögzített shotkötélnek köszönhetően teljesen egykezesen üzemeltethető. Manőverezéskor a rúdkormányt egy pillanatra sem kell elengednünk.

 

A kategóriájának egyértelműen prémium szegmensébe tartozó hajó alapára nettó 38.4000 € (Mercury 5 LE-s alapmotorral 39.900 €,
illetve Aquamot elektromotorral 40.700 €)

Opcionálisan hajófenékre szerelt 4 KW-os Kräutler elektromos POD motorral, vagy a teleszkópos kiemelőre függeszthető, az alap benzinmotor árkategóriáját képviselő 1,8 KW-os Aquamot elektromotorral is rendelhető.

Műszaki adatok:

Teljes hossz: 8,20 m

Vízvonal hossz: 7,35 m

Teljes szélesség: 2,70 m

Merülés ballasztsvertes kialakítással: 0,32m/1,36 m

Állómagasság a kabinban: 1,88 m/1,71 m

Vitorlafelület (genua + fővitorla): 30,5 m2

Vitorlafelület (önváltó fokvitorla + fővitorla): 28,5 m2

Genakker / Code-zero: 40 m2 / 30 m2

Vízkiszorítás: 2000 kg

Beépített ballaszt: 450 kg

Svert tömege: 80 kg

Árbóc hossza: 9,50 m

Árbóc magassága a vízvonal felett: 11,85 m

Fekvőhelyek száma: 4+2

Szállítható személyek száma: 8

Maximális terhelhetőség: 750 kg

CE kategória: C

Külmotor teljesítménye min/max: 4 LE/10 LE

Opcionálisan elektromos hajtással is rendelhető.

Hajó tervezője: Jacek Daszkiewicz, 2016

Galéria:

Letölthető katalógus:

Vitorlázás magazin:

Aqua  magazin:

Videók:

Antila 24.4
Antila 24.4  Menet Közben
01:08
Play Video
Antila 24.4   Fedélzet
01:28
Play Video
Antila 24.4  Kabin
02:11
Play Video
bottom of page